Кристина Николова Велико Търново Тинузавър

Кристина Николова е студентка във Великотърновския университет със специалност „Софтуерно инженерство“ и преподавател в курсовете на „Тинузавър“. Тя ще води част от предстоящите онлайн обучения, които започват следващата седмица.

„Онлайн курсовете са само още един начин да докажем, че курсовете ни могат да бъдат достъпни за всеки, който има желание да се научи на нещо ново, интересно, забавно и най-вече полезно. Работата с деца винаги е приятна, забавна и мотивираща“, казва тя.

Здравей, разкажи ми накратко за себе си. С какво се занимаваш?
Преди 2 години завърших Природо-матиматическа гимназия с профил „Информатика“, а в момента съм студентка втори курс във Великотърновския университет със специалност „Софтуерно инженерство“. Несъмнено имам интерес към тази сфера, защото тя е най-бързо развиващата се и навлиза все повече в ежедневието ни. Затова в момента заниманията ми са свързани основно както с усъвършенстване на моите лични знания, така и с обучаването на деца, които тепърва се запознават с основите на сферата на технологиите.

Как се включи в „Тинузавър“? Какво те мотивира?
За „Тинузавър“ научих в първи курс, когато започнах да изучавам дисциплината „Микроконтролери и вградени устройства“. Тогава се запознах с основите на създаването и сглобяването на микроконтролер, а след това и на неговото програмиране. Още тогава проявих голям интерес да науча повече относно „Тинузавър“ и реших да се възползвам от възможността да се запозная отблизо с работата и образователните курсове, а по-късно и аз самата да стана част от екипа и да преподавам самостоятелно.

Каква е най-приятната и най-предизвикателната част от работата ти в “Тинузавър”?
Определено най-предизвикателната част е всъщност основната част от работата ми, а именно работата с деца. Това също е и най-приятната част. Работата с деца винаги е приятна, забавна и мотивираща, защото както те се учат от мен, така и аз винаги мога да се науча на нещо от тях.

Сглобяване Тинузавър Дрента Академия
Сглобяване на Тинузавър – Лятна Академия в с. Дрента

Какво научи в „Тинузавър“ и какво би искала да надградиш?
Работата в „Тинузавър“ не спира да ме учи на нови неща. Само преди година не знаех какво е това микроконтролер и как се програмира, а сега това са неща, на които аз обучавам децата. Освен тези знания получих и много други, например за първи път разбрах какво е да работиш в екип в работни условия. На едно ново ниво се научих на отговорност, дисциплина и търпение, защото работата с деца изисква всяко едно от тези качества. Мотивацията ми за надграждане няма определени граници, защото винаги има нещо ново, което да се научи и винаги наученото може да бъде надградено.

Кой е любимият ти личен проект в него?
Засега нямам личен проект, но ще се радвам да имам принос за бъдещите. Това е една сфера, която непрестанно се развива, и несъмнено занапред ще реализираме още много интересни проекти.

Предстоят изцяло онлайн курсове. Вълнуваш ли се? Какво очакваш от това предизвикателство?
Онлайн курсовете наистина са едно ново и вълнуващо предизвикателство за нас, но това е само още един начин да докажем, че курсовете ни могат да бъдат достъпни за всеки, който има желание да се научи на нещо ново, интересно, забавно и най-вече полезно.

Как би описала “Тинузавър” в три думи?
Качествено иновативно образование.

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg