Великотърновската платформа за обучение по математика,физика и програмиране завърши успешно на финала на конкурса за социално предприемачество, с награда от 15 000 лв. „Неща с душа“ е победител в конкурса, а Тинузавър и Академия за родители са финалисти в ПРОМЯНАТА сред конкуренция от над 100 проекта. Жури от експерти и от деца избраха победителя.

„Благодарим за подкрепата на организаторите, менторите, съмишлениците в ПРОМЯНАТА, които ни помогнаха да развием концепцията си, да разширим своята общност, да продължим напред към нови предизвикателства“, заяви Невен Боянов, съосновател на проекта. Ивайло Николов, с когото представяха Тинузавър на конкурса, добави, че това е била невероятна възможност за екипа им да развият проекта си и да се запознаят със социални предприемачи с мисия. „Продължаваме напред към промяна в образованието, за да подготвим децата на бъдещето“, допълни той.

В рамките на ПРОМЯНАТА Тинузавър и останалите четири проекта, които стигнаха до онлайн гласуване, ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е помогнала на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov
, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.info, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg