Великотърновската платформа за обучение по програмиране, математика и физика „Тинузавър“ привлече над 1000 посетители при първото си участие на международното изложение за технологии в образованието Bett Show 2020. „Това е най-интересният продукт, заради който си струваше да дойдем“, това споделиха англичани и американци на нашия щанд. Директори и преподаватели в престижни частни и държавни колежи бяха впечатлени от практическия аспект на преподаване на науката в нашата платформа“, каза Невен Боянов, един от създателите на „Тинузавър“. Проектът получи подкрепа и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който го определи като пример за иновация в образованието.

Екипът на „Тинузавър“ се върна от първото си участие на Bett Show 2020 в Лондон с още интересни международни предложения за партньорство. Представители на училища и университети от Нигерия и Южна Африка имат интерес към пилотно представяне на комплекта за хардуер и платформата и преговорите са започнали. „За тях е важно, че предоставяме обучение за преподавателите им, че комплектът за хардуер е достъпен и качествен. Нигерия и Южна Африка са нови пазари за българските образователните продукти и се радваме, че ще проправим път натам. Това дава допълнителна валидация на продукта ни и увереност за финала на ПРОМЯНАТА“, допълва Невен Боянов.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев също изрази своята радост, че вече има български образователни продукти като „Тинузавър“ с потенциал за разпространение на европейския и световния пазар. „Това е пример за иновация в образованието“, каза той.

Наши сънародници в Лондон и децата им също се събраха на щанда на „Тинузавър“ . Те ще сглобят своите първи тинузавърски роботи скоро. „Тинузавър“ представи и дейността на своя ключов партньор за България – „Университет за деца“, който представя природните науки по интересен и практичен начин.

Това беше първото българско участие на Bett Show, международно изложение в областта на високите технологии в образованието. Четири български фирми с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) се включиха в събитието.

„Тинузавър“ е на няколко гласа от класиране в челната тройка на финала на ПРОМЯНАТА, като гласуването продължава до 3 февруари 2020 г. Подкрепете „Тинузавър” онлайн до 3 февруари на ПРОМЯНАТА 2019!

Снимки

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov
https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър:
https://tinusaur.info
https://www.facebook.com/TinusaurBG,
https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg