06/02/2020, Велико Търново, Тинузавър е сред трите проекта финалисти на конкурса за социално предприемачество ПРОМЯНАТА 2020. „За нас най-голямата победа в ПРОМЯНАТА е в това, че разширяваме и развиваме своята общност от съмишленици, учители, родители и деца. Създадохме повече възможности ученици от цяла България да учат точни науки по забавен и практичен начин“, коментира Невен Боянов от екипа на проекта. Окончателният избор на победител в конкурса е в ръцете на жури от експерти и деца и ще стане ясен на 13 февруари.

Великотърновската платформа и хардуер за обучение по математика, физика и програмиране продължава към последния етап от финала, след успешна онлайн кампания. „За нас това беше възможност да покажем как с няколко платки и поялник, с малко помощ деца и възрастни могат да конструират свой собствен робот или компютър и да им дадем тази възможност. ПРОМЯНАТА ни даде тласък да насърчим стремежа към технологии на децата чрез реална подкрепа – достигнахме до още учители и родители, подарихме безплатни работилници в училища във Велико Търново, Козлодуй, Свищов, Русе и София, дадохме две стипендии за летните академии на Университета за деца в Еленския Балкан“, каза Невен Боянов. Той допълни, че и в бъдеще Тинузавър ще осигури възможност на още деца от по-малките населени места да учат математика, физика и програмиране, като обучава учители и организира работилници, осигурява комплекти за сглобяване. „За нас промяната в образованието е глобален процес, в който нито българските ученици, нито учители и и иноватори са изолирани, затова ще потърсим начин да направим универсалните езици на математиката, физиката и програмирането достъпни за тях чрез Тинузавър“, завърши Боянов. Екипът на проекта се насочва и към международния пазар на технологии в образованието, след като на международното изложение Bett Show 2020 привлече интереса на британски колежи и на университети и училища от Нигерия и Южна Африка.

На последния етап от оценяването на финалистите на ПРОМЯНАТА 2020 експерти и детско жури ще определят кой ще е победителят в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е помогнала на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov
, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.info, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg