За децата, технологиите и Тинузаврите

На децата изобщо им е все тая за технологиите, повярвайте ми. Те не искат да си зяпат в телефоните си по цял ден. Не са влюбени в синята светлина като дигитални молци. Децата не искат да „лежат-по-диваните“ по цял ден, забили малки пръсти в екраните. Те не искат и да слушат по 10 пъти на ден: „Намери си някакво смислено занимание! Прочети една книга! Аз на твоите години…“

Тинузавър Работилница

Децата не са на вашите години. Не могат да се върнат във вашето време. А и няма нужда. Техният свят е малко по-дигитален и много по-свободен и ще става все повече от едното и другото, но те нямат нужда да им се казва това – знаят го. Но те все пак си остават деца, а децата имат нужда от насока и от куп нови идеи, пълни с въображение и любопитство. Децата имат нужда от шансове. Шансове, с които да покажат какво могат с техните малките пръсти и големи мозъци. Децата имат нужда от вас да им посочите с ръка различните пътища, по които могат да поемат и високите върхове, които могат да изкачат. Децата имат нужда от вас, но да ги държите за ръка и да ги съветвате, а не да им мърморите и поучавате.

Тинузавър Работилница

Например има един Тинузавър (който е почти динозавър, като родителите, ама не точно), който идеално пасва на детските ръце, под които с негова помощ излиза цял, истински компютър! Той превръща тяхната идея за „технологии“ в нещо съвсем различно и много по-голямо (,колкото и да е миниатюрен всъщност). Той не ги зомбира, както обичате да казвате, а ги учи на природни науки, проактивност, амбиция, любопитство и упоритост по-бързо и успешно от всичко до сега, като също така и им показва колко всъщност са важни тези науки и колко полезни могат да бъдат, стига човек да има въображение. А вие деца без въображение познавате ли? А и апетита идва с яденето.

Тинузавър Работилница

Дайте този апетит на децата си и шанса от който имат нужда, за да полетят. Защото все пак какъв по-голям успех от този на собственото ви дете?

Тинузавър Работилница

Сложете в ръцете им частите, с които да сглобят мечтите си (като започнете с частите на един Тинузавър) и ги подкрепяйте, защото това което ще се роди накрая, има шанс да е по-велико от всичко, което дори вашето въображение е допускало. Повярвайте в каузата, която вярва в децата ви. Позволете им да ви покажат как могат!

Ния Петрова
Ния Петрова

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg