На 22 октомври Невен Боянов, съосновател на Тинузавър, представи платформата на студенти в София, по покана на Бизнес Клуб СУ, в партньорство със Студентски клуб „Роботика“ към ТУ София. На специална „Работилница по запояване с Тинузавър“ в София Тек Парк Боянов разказа за историята на успешния български проект за достъпно образование по природни науки, както и представи възможностите, които той дава на студенти да се обучават и да обучават по науките от професиите на бъдещето. Тинузавър подкрепя старта в кариерата на преподаватели на студенти, които изучават технически и компютърни науки.

Студенти и ученици се запознаха с комплектите платки на Тинузавър, с курсовете за деца, с ресурсите за самостоятелно обучение за любители, и с обученията за преподаватели.

За мен това беше важна стъпка в това да разширим своята общност от студенти, както и да насърчим учениците да задълбочат своите познания по математика, физика, роботика и програмиране чрез нашите продукти и платформа. Живеем във време, в което е важно да изпреварваме нуждите на пазара на труда, като сме готови със знания и умения от бъдещето. Надявам се повече студенти да се възползват от възможностите да надскочат настоящето“, каза Невен Боянов.

Работилницата беше част от програмата „Запознайте се и програмирайте“, и се организира с подкрепата от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ SAP и TechSoup.

Тук може да гледате цялото интервю: https://www.facebook.com/watch/live/?v=810732503090145&ref=watch_permalink

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов, https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg