Близо 50 деца от София, Добрич, Велико Търново и Варна се включиха в Дните на отворените врати на „Тинузавър“ през изминалия уикенд. Университет за деца събра над 25 деца в столицата, на които демонстрира как с авторските комплекти от платки и с поялник и по методологията на великотърновската платформа могат да изработят собствени робо проекти или други устройства на базата на микроконтролер. Във Велико Търново екипът на „Тинузавър“ показа и как с Ардуино – роботизирана количка със сензори, разработка на Университет за деца, децата могат да се научат да програмират и да управляват превозни средства. Сред участниците в събитието имаше и възрастни, които се интересуваха как с авторските комплекти на платформата могат да работят вкъщи, как онлайн да се обучават.

Тинузавър Отворени врати Велико Търново
Тинузавър Отворени врати Велико Търново

В Добрич DSIT Academy с ръководител Десислава Жекова за първи път представи с успех „Тинузавър“ на малките инженери и програмисти.

„Тинузавър“ предлага присъствени и онлайн обучения във Велико Търново, Свищов, София, Добрич и Варна. Във Варна и в София присъствени курсове започват този уикенд, а във Свищов вече са стартирали.

Тинузавър Отворени врати Велико Търново
Тинузавър Отворени врати Велико Търново

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.info, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg