30 деца и младежи на възраст от 10 до 16 години, сред които и трима стипендианти,  ще се обучават по електроника, роботика и програмиране в лятна академия в Еленския Балкан. Инициативата на Тинузавър, заедно с Университет за деца, помага на учениците по забавен и интересен начин да учат  точни науки и да се подготвят за професиите на бъдещето. Тази година Тинузавър подкрепи с пълна стипендия ученик от Училището по изкуства и занаяти в с. Русаля. Валтер Георгиев ще има възможността да премине обучението напълно безплатно. Още две деца от София – активни участници в  кампанията ни в конкурса ПРОМЯНАТА 2019, получават пълна стипендия.

Лятната академия по електроника, роботика и програмиране в Еленския Балкан започва на 2 август. До 8 август деца и младежи на възраст от 10 до 16 години ще имат възможност да преминат през ниво 1 и 2 или 3 по методиката на „Тинузавър“, да работят по свой собствен проект, да спортуват и да се забавляват на чист въздух, в безопасна среда. Записването продължава до 1 август, като в момента се запълва списъка с резервите .

„Горди сме с постиженията на участници от предходни години, които реализират успехи в национални състезания и предприемачески академии, като проекта EduBots. Смятаме, че всяко дете има потенциал и заслужава шанс да се докосне до съвременните технологии и да получи качествено образование. Именно затова си партнираме с десетки училища в разработването на проекти по Национална програма СТЕМ към Министерство на образованието“, заяви Невен Боянов, съосновател на „Тинузавър“.

Тинузавър дава стипендия на Валтер Георгиев, ученик в  Училището по изкуства и занаяти в с. Русаля, като резултат от ползотворното сътрудничество с доброволчески клуб  „Заедно успяваме“. В началото на тази година заедно организирахме безплатна работилница по роботика в училището с. Русаля. „Именно тогава забелязахме интереса на Валтер Георгиев към програмирането и роботиката.  Участието в “ПРОМЯНАТА 2019“  ни показа колко е важно да поддържаме и развиваме нашата общност, да организираме безплатни курсове и уроци, да насърчаваме, колкото ни е възможно, децата и младежите с по-малки възможности, да учат основите на програмиране, математика, физика“, поясни Невен Боянов. Още две деца от София получиха стипендии за академията, като част от кампанията по конкурса.

БТА Пресконференция
БТА Пресконференция

Доброволчески клуб „Заедно успяваме“ е учреден през 2016 г. Координатор и основател на клуба е доц. д-р Ваня Димитрова. От създаването си клубът има организирани десетки инициативи в областта на образованието, опазване на околната среда, здравеопазване. Първоначално в дейностите се включват предимно студенти от Великотърновския университет, но от тази година клубът работи и със сдружение “ВТ Ивентс”, което дава възможност на хора от всякаква възраст и с различни занимания да се включват в дейностите му. „Освен работилницата в с. Русаля, разхождахме кучетата от приюта в с. Шемшево, помогнахме за спасяването на градските кестени, инициатива, която стартира през 2019 година, почистихме и двора на Клуба на културните дейци, където след това се провеждаха прожекции на филми”, каза Ваня Димитрова.

„Тинузавър“ ще продължи своята работа с клуба и с училището в с.Русаля и през новата учебна година, като част от своя ангажимент да създава допълнителна социална стойност на своите бизнес и учебни дейности. 

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,

https://www.facebook.com/boyanov,
 https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.info,
 https://www.facebook.com/TinusaurBG,
 https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg