Радослав Евтимов
Радослав Евтимов

Радослав Евтимов е преподавател в “Тинузавър” и един от първите и най-активни  потребители на набора ни от хардуер. Запознайте се с него и разберете какво го мотивира да преподава програмиране, физика и математика на деца. 

Здравей, Радослав, разкажи ми накратко за себе си. С какво се занимаваш?

Казвам се Радослав Евтимов, роден съм и живея във Велико Търново. Завършил съм Професионална гимназия по електроника, а в момента уча Софтуерно инженерство във ВТУ.  Преподавател съм в “Тинузавър” и се занимавам с подготовка на учебни материали.

Как се включи в “Тинузавър”? Какво те мотивира?

Дълго време моят баща се занимава с електроника и, гледайки го, и в мен се зароди интерес към тази дейност. Като малък след като ми купиха първия компютър (естествено за гейминг), бързо се научих как да си преинсталирам операционната система и много други подобни, по-сложни неща за повечето потребители на един компютър.

Радослав Евтимов Сертификат Тинузавър

В университета Невен Боянов водеше единия от предметите, към които проявявах интерес извън моята специалност. Разбрах, че търси студенти с интерес и амбиции, които да се включат в “Тинузавър”. Първоначално се включих по-скоро от любопитство. След това бях поканен да участвам в Лятната академия в село Дрента, организирана от Университет за деца и “Тинузавър” като помощник-преподавател. В края на академията, след като видях резултата от проекта, всичко, което успяха да научат децата, колко бяха щастливи, това се оказа най-силната и добра мотивация за мен. Така станах  преподавател.

Сглобяване Тинузавър Дрента Академия

Каква е най-приятната и най-предизвикателната част от работата ти в “Тинузавър”?

Това, което ме мотивира, е крайният резултат и радостта на децата. За най-предизвикателно намирам изготвянето на учебни ресурси. Тъй като става дума за деца, материалът, който преподавам, трябва да е така направен, така че да бъде лесно разбираем от тях. Нещо, което липсва в училищата, е това учителите да разбират децата и да ги накарат да не гледат на ученето само като на нещо скучно и досадно, да им предоставят информацията по иновативен и по забавен начин.

Радослав Евтимов Лятна Академия Дрента
Радослав Евтимов Лятна Академия Дрента

Как би описал “Тинузавър” в три думи?

В три думи “Тинузавър” е иновативно обучение за деца. Но всъщност е много повече от това. Затова подкрепете „Тинузавър” онлайн до 3 февруари на финала на  ПРОМЯНАТА 2019 на български език или на английски и ни помогнете да подготвим децата за бъдещето!

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg