Подкрепете Тинузавър на финала за ПРОМЯНАТА 2019

От 14 януари до полунощ на 3 февруари можете да подкрепите образователна платформа за програмиране, математика и физика “Тинузавър” на финала на конкурса за социално предприемачество ПРОМЯНАТА 2019. С един клик можете да изпратите проекта сред тримата финалисти, от които експертите, детското жури и потребителите ще определят победителя в надпреварата.

Тинузавър” е възможност за качествена промяна на образователната среда. Важно е да направим изучаването на програмиране, математика и физика интересно и забавно за всяко дете. Искаме да достигнем до възможно най-много ученици, особено в по-малките градове, където технологиите и иновациите навлизат много по-трудно. Вярваме, че по-доброто бъдеще е в ръцете на образованите деца, затова се стремим всички да получат качествено извънкласно образование“, казва Невен Боянов, един от създателите на „Тинузавър“. Той представя „Тинузавър“ заедно с колегата му Ивайло Николов.

“Тинузавър” (от “tiny” – малък на английски, и “завър”) е образователна платформа, насочена към ученици, студенти и преподаватели, и набор от авторски комплекти за програмиране, математика и физика с отворен код. Тя е създадена през 2013 г. и предлага хардуер, софтуер и методология за изучаването на тези науки по забавен и практически начин. “Тинузавър” се използва от университети и училища в България, Западна Европа и Северна Америка.

Пет проекта се борят за вота на публиката от 14 януари до 3 февруари 2020 г. Тримата финалисти, които съберат най-много гласове по време на онлайн гласуването, ще продължат към следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА. Те ще определят кой ще е победителят в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв. Победителят както и останалите четирима финалисти ще получат медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години.

Подкрепете “Тинузавър” онлайн до 3 февруари чрез гласуване на сайта на ПРОМЯНАТА 2019 на български език или на английски. Вижте „Тинузавър“ и му помогнете да подготви децата за бъдещето!

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е помогнала на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.

ПРОМЯНАТА НОВА ТВ

За контакти и връзки с медиите:
Невен Боянов
https://www.facebook.com/boyanov,
https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър:
https://tinusaur.info,
https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur


Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg