Тинузавър продължава към финала на ПРОМЯНАТА

Тинузавър Лого

Тинузавър“ – образователна платформа за обучение на деца по роботика и електроника е сред финалистите в конкурса за социално предприемачество ПРОМЯНАТА 2019. Пет проекта продължават напред в състезанието и ще се борят и за вота на публиката през януари 2020 г.

„Изключително щастливи сме, че продължаваме напред в ПРОМЯНАТА. Участието в Акселератора ни помогна много да изчистим концепцията си за социалния елемент в нашия проект, а срещите с менторите ни научиха как да представяме идеята си по-добре. Искаме „Тинузавър“ да достигне до възможно най-много деца, особено в по-малките градове, където технологиите и иновациите навлизат много по-трудно. Искаме да направим изучаването на програмиране, математика и физика интересно и забавно за всяко дете. Радваме се, че в ПРОМЯНАТА се развиваме редом с толкова силни и мотивирани иноватори в областта на образованието“, казва Невен Боянов, един от създателите на проекта. Той представя „Тинузавър“ заедно с колегата му Ивайло Николов.

„Тинузавър” (от “tiny” – малък на английски, и “завър”) е образователна платформа, насочена към ученици и студенти и преподаватели, и набор от авторски комплекти за програмиране, математика и физика с отворен код. Тя е създадена през 2013 г. и предлага хардуер, софтуер и методология за изучаването на тези науки по забавен и практически начин. “Тинузавър” се използва от университети и училища в България, Западна Европа и Северна Америка.

„Тинузавър”, „Академия за родители”, Академия „Миротворци”, „Неща с душа” и „Пукльовците” са петимата финалисти в ПРОМЯНАТА. Те бяха избрани от журито на конкурса сред 12 участници в Акселератора. Общо 136 инициативи участваха в конкурса.

Тримата финалисти, които съберат най-много гласове по време на онлайн гласуването, ще продължат към следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА. Те ще определят кой ще е победителят в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв. Победителят и останалите четирима финалисти ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е помогнала на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.

ПРОМЯНАТА НОВА ТВ

За контакти и връзки с медиите: Невен Боянов,
https://www.facebook.com/boyanov, https://www.linkedin.com/in/nevenboyanov

За Тинузавър: https://tinusaur.info, https://www.facebook.com/TinusaurBG, https://www.linkedin.com/company/tinusaur

Tinusaur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

lg